Contact
Zoeken in
naar

Het eiland Koudenhoorn

Dit eiland ligt in de zuidwesthoek van de Kagerplassen Het is toegankelijk voor fietsers en voetgangers via de Gemeentehaven in Warmond, waar een brug is over de Warmonder Leede. Op de Gemeentehaven is een parkeerplaats.

Koudenhoorn is een kunstmatig eiland, in de tachtiger jaren van de vorige eeuw ontstaan. In die tijd is het eiland ingericht voor recreatie en natuurbeleving. De meeste dagen van het jaar is het er buitengewoon rustig. Snelwegen zijn ver verwijderd. Af en toe is er een trein te horen of een vliegtuig dat op Schiphol gaat landen. Door de gevarieerde landschappelijke inrichting en een beheer gericht op natuurwaarden, heeft het eiland een rijke fauna. Voor de leden van de moestuinvereniging levert de kwaliteit van de omgeving waarin hun tuin ligt een belangrijke bijdrage aan het plezier waarmee zij tuinieren.

Talloze mensen maken gebruik van het eiland. Van de aanwezigheid van al die verschillende categorieën gebruikers is die van moestuinders en mensen die hun hond uitlaten door het hele jaar genomen het meest constant.