Contact
Zoeken in
naar

Moestuinvereniging Koudenhoorn

Onze vereniging heeft een terrein op het eiland Koudenhoorn bij Warmond, aan de rand van de Kagerplassen. Je komt daar via een hoge, smalle brug over de Leede. Het eiland is alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Rust, ruimte en natuur zijn voor ons belangrijke aspecten van de omgeving waarin wij tuinieren. Zodra je over de brug komt, ga je een andere wereld binnen.

Er zijn ongeveer honderd leden. Omdat de tuinen geen huisjes hebben, komt iedereen in de eerste plaats om te tuinieren. Iedereen tuiniert op zijn eigen manier. Sommige leden spitten ieder jaar, andere nooit. Er zijn leden die het hele jaar van hun tuin eten, zowel vers als uit de diepvries en uit pot & fles. Je kunt op de tuinen ook goed van de natuur genieten. Veel leden delen hun tuin graag met allerlei levende have, zoals vlinders, kikkers & padden, muizen & mezen, fazanten & hazen. Zelfs binnenin een krop sla komen wij wel eens een salamander tegen.

Aan wie hartje zomer over ons complex dwaalt, valt de grote verscheidenheid op. Strak georganiseerde productietuinen worden afgewisseld door uitbundige bloemenzeeën. Dit kan in onze vereniging naast elkaar bestaan, maar ook binnen één tuin. Combinaties van groenten, kruiden, bloemen, fruit en kleinfruit komen veel voor.

De vereniging werd opgericht op 21 oktober 1985. Dit was kort nadat het (nieuwe) eiland Koudenhoorn was ontstaan. Op 7 januari 1986 werden de statuten vastgelegd bij de notaris. Op 13 oktober 1987 werd de notariële akte van eigendomsbewijs gepasseerd. Dit was in de tijd dat het eiland landschappelijk werd ingericht.